Pentue 2020             Utukka & Valto

10.8.

 Täällä he ovat ja voihan POJAT ! 😍😍😍
9 pennun pötkylää syntyi viime yönä,
7 poikaa, 1 tyttö sekä yksi enkelipentu.
❣❣❣

Ihania uutisia! Kohta meillä on pientä pentutuhinaa ja pienen pienten tassujen vilskettä luvassa!😍😍
Utukka ultrattu ja monta pientä Utun&Valton rakkauspalleroa matkassa🥰

Pennuista odotetaan ja toivotaan hyväluonteisia, terveitä ja aktiivisia ilopillereitä. Sopusuhtaisia valjakkokoiran alkuja käyttöön ja näyttöön.

Pentueen sukutaulu:

GUOSSAN VALDI VARRI 

REK1, VARA-SERT

 'VALTO'

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI49567%2F17&R=243


Valto on pitkäkestoista ja tasaista vetotyöskentelyä ajatellen todella hyvä rakenteinen ja luonteinen malamuuttiuros. Sen voima ja todella vauhdikas ravi tulee hyvin esiin niin yksin kuin isommallakin porukalla vetäessä.
Valto on todella ihmisrakas ja tulee mielellään viereen istumaan rapsuteltavaksi vaikka pihakeinuun. Valto tulee mukavasti toimeen muiden laumansa jäsenten kanssa eikä sen tasapainoinen olemus häiriinny myöskään vieraista koirista. Toki Valtokin reagoi toisen koiran siihen kohdistamaan ärhentelyyn, mutta yleensä se pyrkii pitämään etäisyyttä mahdollisiin konfliktin aiheuttajiin. Ruuat ja herkut syödään yhdessä muiden lauman jäsenten kanssa, joten resurssien suhteen käytös on asiallisen neutraali.Valjakossa Valto vetää tasaisesti ja voimakkaasti koko ajan. Valto menee niin yksin kuin useamman koiran valjakossa keulassa tai millä paikalla vaan.Valton turkki on todella tiivis ja pituudeltaan optimaalinen erilaisiin olosuhteisiin. Turkki on riittävän tiivis pitämään koiran lämpimänä, mutta sopivan lyhyehkö jottei se ole altis lumen, veden ja lian aiheuttamille ongelmille.Valton tassut ovat toimineet hyvin erilaisilla keleillä. Kesällä kestäneet hyvin lenkkejä ja talvella eivät ole kerännyt lumipaakkuja millään säällä.Valto on kuuliainen ja uskollinen ystävä. Se on toiminut vetohommissa hyvin useammallakin meidän perheen jäsenellä. Jopa 10v poikamme on ajanut sillä jo kisoissa.Valton ruokahalu on hyvä ja se ei ole todellakaan nirso.Äänekäs Valto on silloin kun sillä on ihmisille "asiaa" eli se "juttelee" välillä todella paljon ihmisille.Vaikka Valto on aktiivinen koira, niin se osaa myös hyvin rauhoittua erilaisissa ympäristöissä ja tilanteissa.Valtosta voi kyllä hyvillä mielin sanoa että se on kaikin puolin todella hieno malamuuttiuros. Vaikka se on hieman rotumääritelmän ihannekokoa pienempi (60 cm, 35 kg), se on rakenteeltaan tasapainoinen ja voimakas.

FIN MVA EE MVA JV-15 

NUURVIKIN SNOWY NUYAKUK REK1,REK2, KVK1

'UTUKKA'