Elämää lauman kanssa

Esittely

Meidän huusholli sijaitsee Hyvinkäällä maaseudun rauhassa. Perheeseemme kuuluu minä Sanna, avomieheni sekä Arttu-poika. Lisäksi sekalainen määrä erilaisia eläimiä: kanoja ja MaineCoonit Nakki ja Sämpylä. Pikkukoiran virkaa toimittaa Tikku, karkeakarvainen Kääpiömäyräkoira.

Ennen malamuutteja minulla on ollut lapsuudesta saakka suomenpystykorvia ja lapinporokoiria. Porokoirien kanssa tuli harrastettua raunioita, pelastushakua sekä agilityä. Alaskanmalamuutti on aina ollut haaveissa ja sellainen tuli taloon 2013. Muutamassa vuodessa lauma on lisääntynyt ja tällä hetkellä meillä on kolme malamuuttia.

Koirien kanssa harrastetaan vetohommia niin sulalla maalla kuin lumellakin, näyttelyitä ja retkeilyä. Meillä kaikki koirat ovat perheenjäseniä ja jokainen saa oman aikansa perheen parissa.

Kennelnimen Umppalumppa sain keväällä 2017 ja tarkoituksena on pienimuotoisesti kasvattaa malamuutteja tarpeen mukaan. Kasvatustyössä pidän tärkeänä rodunomaista käyttötarkoitusta, luonnetta, terveyttä sekä liioittelematonta voimaa joka malamuutissa piilee.