Esittely


Tervetuloa tutustumaan meidän tiimiin!

Olemme Sanna, Hanna & Sami, joiden tutustuminen ja sitä kautta yhteistyö on saanut alkunsa rakkaudesta alaskanmalamuutteihin ja rodunomaisesta harrastamisesta niiden parissa. Tapasimme yhdistyksen leirillä talvipäivillä vuonna 2015 ja siitä asti ollaan tehty malamuuttihommia yhdessä!

Toimimme Hyvinkäällä (Sanna) sekä Savitaipaleella Etelä-Karjalassa (Hanna & Sami).
Savitaipaleella asuu suurempi tiimi, joka treenaa tavoitteellisesti valjakkokilpailuja varten talvikaudet ja sen ulkopuolella kierretään näyttelyitä ympäri Suomen sekä lähimaiden. Sannan kotona painottuu enemmän pentuasiat, juoksunarttujen kaitseminen ja näyttelyhommat.  Yhdessä teemme kaikki päätökset liittyen koirien asioihin, erityisesti jalostuksen saralla. 

Pennut syntyvät Umppalumpan kennelnimelle ja saavat lisäksi Windbear nimen perään, joka kertoo yhteistyöstämme sillä alunperin meillä oli omat kennelnimet. Lopulta päätimme lyöttäytyä yhteisen nimen alle -Umppalumpan - jotta toiminta olisi selkeämpää kaikille. Windbear on silti olemassa, Samin hallinnoimana ja katsotaan tuleeko sen alle joskus jotain vai ei. :) 

Alla esittelemme paremmin itsemme:

Sanna - HYVINKÄÄ

Ennen malamuutteja minulla on ollut lapsuudesta saakka suomenpystykorvia ja lapinporokoiria. Porokoirien kanssa tuli harrastettua raunioita, pelastushakua sekä agilityä. Alaskanmalamuutti on aina ollut haaveissa ja sellainen tuli taloon 2013. Muutamassa vuodessa lauma on lisääntynyt ja tällä hetkellä meillä on kaksi malamuuttia sekä kolme Welsh Corgi Pembrokea.

Koirien kanssa harrastetaan vetohommia niin sulalla maalla kuin lumellakin, näyttelyitä ja retkeilyä. Meillä kaikki koirat ovat perheenjäseniä ja jokainen saa oman aikansa perheen parissa.

* Kennelnimi Umppalumpan

* Alaskanmalamuutit Reino ja Utukka asuvat kanssani Hyvinkäällä. Savitaipaleen tiimin nartut käyvät juoksuaikoina luonani, jolloin Utu lähtee Savitaipaleelle treenileirille. 

* Karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Tikku, welsh corgi pembroke tytöt Tilli ja Ursula, sekä uusin vahvistus Pablo.

---------------------------------   ----------------------------------------

Hanna & Sami - SAVITAIPALE

Ensimmäinen malamuuttimme tuli meille myös vuonna 2013 ajatuksena perheenjäsen ja yhteinen harrastuskaveri. Meillä oli ennestään sekaroituinen Rulla ihan kotikoirana. Ei mennyt kauaakaan, kun kaahasimme näillä kahdella rollaattorilla pitkin kylätietä ja rakkaus rotuun ja vetoharrastukseen roihahti kunnolla. Nyt pihassamme majailee 6-10 malamuuttia, vuodenajasta ja kisasuunnitelmista riippuen. Ajovempeleitä löytyy joka lähtöön ja tästä on tullut elämäntapa. Rullasta aika jätti 14-vuotiaana ja Rullan isoja saappaita täyttää nyt sähäkkä pieni pihakoira "Lavetti", jonka nimesi Hannan ja Samin poika Oliver 4v.

Sannaan tutustuttiin Alaskanmalamuuttiyhdistyksen leirillä, josta pikkuhiljaa muodostui hyvä ystävyys ja nyttemmin tiivis yhteistyö. Tapaammekin sanoa, että kaikki koirat ovat yhteisiä. Toimimme kaikki myös aktiivisesti Alaskanmalamuuttiyhdistyksessä (ALMA RY) leiritiimissä sekä hallituksessa jäseninä.

Jokainen koira on meille ensisijaisesti hyvin rakas perheenjäsen, ulkona asumisesta huolimatta jokainen pääsee sisälle sohvalle kainaloon ja joka päivä on jonkun vuoro olla kaikessa tekemisessä mukana. Talvisin panostamme tavoitteelliseen treeniin, tähtäimessä MD- eli keskipitkänmatkan rekikilpailut. Kesäkaudet kerätään voimia, vedetään taakkaa, patikoidaan, veneillään ja nautitaan koirien kanssa kaikenlaisesta touhuamisesta. Tämän hetken tavoitteena on kauden 2023/2024 suunnitelmallinen treeni sekä kilpaileminen sekä näyttelyt. 

* Kennelnimi alunperin Windbear, nyt Hanna on vaihtanut Sannan kanssa Umppalumpan kennelnimen alle ja Sami pitää huolen Windbearin säilymisestä.

* Alaskanmalamuutit Molly, Aslak, Waldo, Winston, Wanda, Mooris, Minni, Sven

* Tanskalais-Ruotsalainen pihakoira "Lavu" tai "Lavetti"


Waldo, Rulla, Molly (Hanna/Sami) Jade, Aslak
Waldo, Rulla, Molly (Hanna/Sami) Jade, Aslak