Esittely


Tervetuloa tutustumaan meidän

Umppalumpan Windbear tiimiin!

Olemme ystävykset Sanna, Hanna & Sami, joiden tutustuminen ja sitä kautta yhteistyö on saanut alkunsa rakkaudesta alaskanmalamuutteihin ja rodunomaisesta harrastamisesta niiden parissa.

Toimimme Hyvinkäällä Pääkaupunkiseudulla sekä Savitaipaleella Etelä-Karjalassa.
Pääosin valjakkotreeni tapahtuu talvikaudella Savitaipaleella ja kesälomat sekä pentuasiat Hyvinkäällä.

Pennut syntyvät Umppalumpan kennelnimelle ja saavat lisäksi Windbear nimen perään, joka kertoo yhteistyöstämme.

Alla esittelemme paremmin itsemme:


Sanna - HYVINKÄÄ

Ennen malamuutteja minulla on ollut lapsuudesta saakka suomenpystykorvia ja lapinporokoiria. Porokoirien kanssa tuli harrastettua raunioita, pelastushakua sekä agilityä. Alaskanmalamuutti on aina ollut haaveissa ja sellainen tuli taloon 2013. Muutamassa vuodessa lauma on lisääntynyt ja tällä hetkellä meillä on kolme malamuuttia.

Koirien kanssa harrastetaan vetohommia niin sulalla maalla kuin lumellakin, näyttelyitä ja retkeilyä. Meillä kaikki koirat ovat perheenjäseniä ja jokainen saa oman aikansa perheen parissa.

* Kennelnimi Umppalumpan

* Alaskanmalamuutit Reino, Utukka, Mooris (hengailee kokoaikaisesti Savitaipaleella, Pumba(sijoituskodissa),  sekä Wanda(sijoituskodissa)

* Maine Coon kissat Sämpylä & Nakki,

* Karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Tikku, welsh corgi pembroke tytöt Tilli ja Yrmeli

---------------------------------   ----------------------------------------

Hanna & Sami - SAVITAIPALE

Ensimmäinen malamuuttimme tuli meille myös vuonna 2013 ajatuksena perheenjäsen ja yhteinen harrastuskaveri. Meillä oli ennestään sekaroituinen Rulla ihan kotikoirana. Ei mennyt kauaakaan, kun kaahasimme näillä kahdella rollaattorilla pitkin kylätietä ja rakkaus rotuun ja vetoharrastukseen roihahti kunnolla. Nyt pihasssamme majailee 6-10 malamuuttia, vuodenajasta ja kisasuunnitelmista riippuen. Ajovempeleitä löytyy joka lähtöön ja tästä on tullut elämäntapa.

Sannaan tutustuttiin Alaskanmalamuuttiyhdistyksen leirillä, josta pikkuhiljaa muodostui hyvä ystävyys ja nyttemmin tiivis yhteistyö. Tapaammekin sanoa, että kaikki koirat ovat yhteisiä. Toimimme kaikki myös aktiivisesti Alaskanmalamuuttiyhdistyksessä (ALMA RY) leiritiimissä sekä hallituksessa jäseninä.

Jokainen koira on meille ensisijaisesti hyvin rakas perheenjäsen, ulkona asumisesta huolimatta jokainen pääsee sisälle sohvalle kainaloon ja joka päivä on jonkun vuoro olla kaikessa tekemisessä mukana. Talvisin panostamme tavoitteelliseen treeniin, tähtäimessä MD- eli keskipitkänmatkan rekikilpailut. Kesäkaudet kerätään voimia, vedetään taakkaa, patikoidaan, veneillään ja nautitaan koirien kanssa kaikenlaisesta touhuamisesta. Tämän hetken tavoitteena on kauden 2020/2021 suunnitelmallinen treeni sekä kilpaileminen, nyt viime vuosi meni enemmän kotosalla perheenlisäyksen johdosta. Oliver - poika syntyi 1/2019.

* Kennelnimi Windbear

* Alaskanmalamuutit Molly, Aslak, Waldo, Winston, Wanda(sijoituskodissa naapurissa) Pumba(sijoituskodissa) sekä Mooris asustelee meidän tiimissä oikeastaan koko ajan. Viimeisimmästä pentueesta ( UtuxValto) meille jäi osaomistukseen/sijoitukseen ainokainen narttu sekä Cooper. 

* Malamuuttipentujen  "opettajana" meillä asuu Bordercollie/saksanpaimen mix. Rulla koira vm.-08
Rulla täyttää siis jo 13-vuotta ja tahti alkaa hiukan jo hidastua. 


Waldo, Rulla, Molly (Hanna/Sami) Jade, Aslak
Waldo, Rulla, Molly (Hanna/Sami) Jade, Aslak