Alaskanmalamuutti talvipentue 2019

 

Pentueeseen syntyi 11.2 kolme urosta ja kaksi narttua. Kaikki mustavalkoisia eri sävyillä.

Tästä pentueesta haetaan hienoa luonnetta, kaunista ulkomuotoa ja hyvää vetopäätä. Näyttöä molempien vanhempien näyttely- sekä työskentelytuloksista on kertynyt mukavasti. Utukalle kuormanvetokokeesta, sprinteistä sekä keskipitkänmatkan rekikisoista. Luonteeltaan tämä elo- sekä ilopilleri on juuri kuvauksen kaltainen. Energiaa riittää vaikka muille jaettavaksi. Hassuttelee ja vapaalla ollessaan touhuttaa menemään häntä vispaten, mutta kun on kyse työskentelystä niin keskittyminen on rautaisa ja tulokset sen mukaisia. Mainio kaveri kaikkeen harrastamiseen.

Utukka majailee usein talvisin Savitaipaleella treenissä kisoja varten yhdessä pentueen isän Aslakin kanssa johtoparina Sami Puontin valjakossa.

FI MVA EE MVA JV-15

NUURVIKIN SNOWY NUYAKUK 'Utukka'

KVK1 REK1 REK2(MD)

Pentueen Isäksi on valittu upea Tsekin tuonti uros:

FI MVA EE MVA RU MVA HeJW-15 SM-REK-4-18

KNIGHT ASLAK POLÀRNÌ ÙSVIT 'Aslak'

3*REK1 3*REK2

Näyttelytitteleiden lisäksi Aslak pitää hallussaan vuoden 2018 keskipitkänmatkan (MD) suomenmestaruutta neljän koiran rekiluokasta RuunaaRacesta.  Aslakin talvikaudet keskittyvät pitkälti rekikilpailuihin, enimmäkseen tavoitteena keskipitkän matkat. Valjakossa ehdoton johtokoira, jolla on voimaa kuin härässä ja luonteenlujuutta vaikeisiin paikkoihin. Luonteeltaan pohjimmiltaan oikea nallekarhu, rauhallinen ja levollinen. Aina valmiina painiin tai palloleikkeihin. Kisapaikoilla kilpailuvietti on kova, vieraiden edessä välillä machoilee ja pitää kyllä kumealla ulvonnallaan huolen, että hänet huomataan. Kilpailutilanteessa todella kova tekemään töitä ja keskittyy tehtävään. Kotona treenaa tänä syksynä kuuden koiran valjakon kaikilla paikoilla, pääasiassa johtajakoirana. (kolme urosta, kolme narttua.) Hienosti on lähtenyt treenit käyntiin ja uusi kokoonpano näyttää toimivalle.