C.I.B.* FI MVA EE MVA LV MVA EE JMVA EEJV-17 EEV-22 PMV-22 V-22

KATABATICS LOVE BUZZ

"MOORIS"    tuontikoira Iso-Britannia  s.21.8.2016   REK1,REK2 (sp)  REK2 (md)

om. Sanna Järveläinen & Hanna Merisalo-Puonti

5 x ROP pentu
5 x ROP pentu

Mooris on luonteeltaan avoin,  hyvin vauhdikas ja huumorintajuinen pakkaus. Helppo ja ihana tapaus.

Tämä poika rakastaa täysillä juoksemista ja vetämistä yli kaiken! Valjaat nähdessään ei meinaa pysyä karvoissaan ja suoraan sanottuna kiljuu tarhassa odottaessaan vuoroaan.

Valjakossa toimii hyvin johtajan paikalla, pitää vauhtia yllä ja on supervarma ohittaja. Suuntien kanssa pitää välillä muistutella, sillä tämä mies haluaa mennä lujaa eikä miettiä. Iän myötä myös kärsivällisyys on roimasti lisääntynyt, lenkille lähdöt ovat rauhoittuneet nuoruuden villistä melkoisesti. Toimii hyvin myös pyörässä ja tekee siellä rautaisasti töitä. Johtopaikalla tarvitsee itsevarman  johtoparin kaverikseen, toimii keulassa myös yksin, mutta kaipaa ajoittain tukea.

Mooris on hurmannut monia ihmisiä avoimella ja hauskalla luonteellaan. Superketterä ja läheisyyden kaipuinen herra loikkaa kaaressa syliin heti kun huomaa tilaisuuden koittaneen.  Mooris on hyvin helppo kaveri käsitellä ja ei koe minkäänlaista tarvetta mittailla muita uroksia työnteossa ja näyttelyreissuilla, tekee töitä valjakossa useimmiten nartun  parina, mutta esimerkiksi Winstonin kanssa keulassa työskentely onnistuu hienosti. Omaa todella kovan kilpailuvietin, joten lähtötilanteissa meinaa lämmetä, starttiviivalle ei kannata tämän herran kanssa mennä moneksi minuutiksi painimaan vaan helpoin kurvata täysillä matkaan.

Mooris rakastaa myös lapsia ja on luotettava vetokaveri lasten ajeluttamiseen, myöskään muut eläimet eivät aiheuta suurempaa hämminkiä, saalisviettiä ei juurikaan ole vaikka on kovasti palloleikkien perään. 

2020 vuonna Mooris ehtikin kiertää melko monia kisoja läpi, hienolla suorittamisella. Tällä hetkellä Mooris etsii itselleen nopeaa ja varmaa narttua keulapariksi, kun luottokaveri Molly saa jäädä jo osa-aika eläkkeelle kisahommista.


Ensimmäisiä vetoharjoituksia
Ensimmäisiä vetoharjoituksia